FC Zalău s-a distrat cu FCM Baia Mare

FC Zalău – FCM Baia Mare 4 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Mihai Cherecheş (min. 3), Alexandru Pop (min. 22), Gabriel Ţiriac (min. 40), Vlad Negrean (min. 65)

Victorie nesperată a echipei FC Zalău, în derby-ul cu FCM Baia Mare, având în vedere că tehnicianul Vasile Jula nu a putut conta pe aportul a doi jucători, Mihai Bode şi Victor Dobrescu, eliminaţi în etapa anterioară, în meciul cu Şoimii Pâncota.
În ciuda declaraţiilor făcute de oficialii echipei zălăuane înaintea partidei, spunând că va fi un joc foarte greu, jucătorii pregătiţi de Jula şi Oros au reuşit un joc foarte bun şi s-au impus cu un categoric 4 – 0.
Fotbaliştii zălăuani au început tare încă din startul partidei, instalându-se din primele minute în jumătatea adversă. Doar trei minute au trecut până când Mihai Cherecheş a deschis scorul, după ce a scăpat singur cu portarul Bota, în urma unei pase perfecte primite de la Cosmin Sabou. Jocul bun al gazdelor a continuat şi după deschiderea scorului, iar în minutul 22, Alexandru Pop, aflat în premieră, în calitate de titular în Liga a III-a, a înscris primul său gol la FC Zalău.
Până la pauză, formaţia de la poalele Meseşului a mai înscris o dată, prin Gabriel Ţiriac, intrând la vestiare cu un avantaj liniştitior.
Cosmin Sabou şi compania au ieşit la fel de motivaţi de la cabine, iar după două ocazii mari a venit şi reuşita cu numărul patru. Codruţ Ardelean a trimis o centrare în careu, iar fundaşul Vlad Negrean a apărut foarte bine la finalizare, reluând balonul cu capul în plasă.
După 4 – 0, FC Zalău a slăbit puţin motoarele, însă a ştiut să ţină în „şah” formaţia băimăreană, pentru a nu putea pune în pericol poarta apărată de Claudiu Chiş.
„După masacrul cu Pâncota, în care am fost clar dezavantajaţi de arbitru, am obţinut azi (vineri, n.r.) o victorie clară şi meritată. Mă bucur foarte mult pentru băieţii tineri, care au reuşit să marcheze, mai ales pentru cei doi pe care i-am introdus în locul celor suspendaţi. Băieţii au dat dovadă de seriozitate şi că merită să facă parte din lotul acestei echipe. Vreau să felicit toţi băieţii pentru această victorie şi mi-aş dori să văd şi pe viitor aceeaşi determinare în teren”, a declarat, la finalul meciului, Vasile Jula.
După victoria de vineri, FC Zalău a acumulat şapte puncte, iar în etapa viitoare se va deplasa la Jucu, unde va întâlni formaţia locală, Unirea.
FC Zalău: Claudiu Chiş – Vlad Lung, Cosmin Cosma, Vlad Negrean, Viorel Ionaşcu (min. 84, Cătălin Lazăr), Mihai Cherecheş (min. 73, Raul Silaghi), Cosmin Sabou (min. 87, Sebastian Moroti), Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac, Codruţ Ardelean, Alexandru Pop (min. 76, Daniel Supuran). Antrenori: Vasile Jula (principal), Cristian Oros (secund)
FCM Baia Mare: Alin Bota – Vasile Gherghel (min. 46, Rătvan Horj), Marius Hodor (min. 80, Alexandru Barbuloviciu), Dorin Toma, Ciprian Duruş, Valer Giurgiu, Vlad Vanca, Milian Urs (min. 38, Cătălin Răduneaţă), Mihai Deac, Andrei Moldovan, Răzvan Ardelean. Antrenor: Cristian Bogdan

 

Leave a Comment